Nu ko, uzēdīsim! Neatkārtošu visu to filosofiju.
Šodienas ēdiens "Adoptētais meksikānis Huans Karloss". Vienkāršoti ņemot - gaļa ar dārzeņiem. Šo ēdienu šeit gatavoju diezgan bieži.
Ko mums vajadzēs (aprēķins uz vienu lielāku cilvēku, kas nav ēdis visu dienu un grib kārtīgi paēst, vai diviem ne tik lieliem vai, ne tik izbadējušamies (rly?) cilvēkiem, vai arī pēc tam ēdīs vēl saldo):
1 oranžu vai dzeltenu papriku;
1 sarkanu papriku;
4 selerijas kātus;
buntīti ar lokiem;
lielās salātu lapas;
gramus 40 rīvētu parmezānu, bet var iztikt ar jebkuru citu cieto sieru, kaut vai Džiugas;
maltus melnos piparus;
apmēram 100 mililitrus čilli banānu mērci - šo ar lieliskiem panākumumiem var aizstāt ar saldu (uzsvars uz SALDU) tomātu mērci kurai pievieno čilli piparus (pievienojot čilli piparus atceramies, ka viss asums ir sēkliņās, nevis mīkstumā, ja no čilli pipara izmet sēkliņas, tad tā pati paprika vien paliek pāri). Spilvas saldā tomātu mērce + marinētie Figaro čilli pipari derēs ideāli;
un, protams, pats galvenais GAĻA. Vajadzēs mums malto gaļu, vienalga cūka/liellops/kāds cits lops, galvenais, lai malta. Viennozīmīgi var izmantot arī sojas granulas. Patiesībā attēlos zemāk ir tieši tās, nevis kāds beigts lops. Cik daudz? A cik gribas? Zemāk redzamajai porcijai izmantoju ap 400 gramu liellopa gaļas ekvivalentu;
Nu un tad ir sāls pēc garšas, mazliet olīveļla cepšanai.
Kopējais pagatavošanas laiks - 20-25 minūtes.
G |
Gardi sātīgi, bet vēderu nespiedīs un nebūs pārēšanās sindroma. Ļoti labi piederās gaišais alus, tipa Corona. Diemžēl bildē nav, ibo alus arī nav :c((. |
P.S. Pareizi pagatavotam "Adoptētajam meksikānim Huanam Karlosam" ir jābūt asam. Ja nākamjā dienā sēžot uz poda mazliet svilst dibens, tad viss ir ok!
ja čilli piparus izņemtu ārā no receptes (personīgu apsvērumu dēļ), tad es arī mēģinātu šo pagatavot.
AtbildētDzēst