Šodien pirmo reizi pabiju kā senior staff, par floor support. Nē alga no tā lielāka nekļūst, diemžēl. Bet cepumus par godu šim notikumam izcepu.
Ne pārāk saldie, toties salīdzinoši veselīgie cepumi 7xM
Ko mums vajadzēs?
2 glāzes ātri vārāmo auzu pārslu
1 glāzi brūnā cukura, var izmantot arī zeltaino, balto gan labāk ne, sanāks salkani
1 glāzi ar rozīnēm/sukādēm/žāvētiem augļiem/marmelādi
2/3 glāzes kakao
1/3 glāzes magoņu sēklu
120 gramus sviesta
1 olu
Visas sastāvdaļas. Kārtības labad izmērīju glāzes tilpumu - 300 mililitri. Attiecīgi citiem daudzumiem variet mērogot šurpu vai turpu, bet šāds daudzums lieliski iederas vienas cepešpannas platībā. |
Liekam sviestu karsta ūdens peldē lielā bļodā ar karstu ūdeni. Var, protams, arī aukstā ūdenī katlā un tad to sildīt uz plīts. Galvenais dabūt izkusušu. |
Kad sviests izkusis, sakuļam olu, pieliekam izkausēto sviestu, vēlreiz sakuļam, pieliekam visu cukuru, vēlreiz sakuļam, kamēr cukurs izkusis. Pieliekam kakao un magoņu sēklas, kārtīgi izmaisam, pieliekam pusi no auzām, kārtīgi izmaisam, pieliekam otru pusi un rozīnes/sukādes/žāvētus augļus/marmelādi (es šajā gadījumā izmantoju uz pusēm sultan rozīnes un žāvētas dzērvenes) un kārtīgi izmaisam.
Uzliekam karsēties cepeškrāsni līdz 180C.
Kad cepešpanna sakrāmēta arī cepeškrāsnij vajadzētu būt uzkarsušai. Speram iekšā uz minūtēm 15-18, atkarībā no tā kā darbojas cepeškrāsns. Pie kam vajag ielāgot, ka šos cepumus labāk likt pa vidu, vai augšā, tālāk no sildelementiem.
atkal jau viss superīgi, tikai neciešu žāvētus augļus/ marmelādi....
AtbildētDzēst